Yleistä tietoa ratsastuskoulun oppilaille

Hyvät ratsastusoppilaat!

Olemme Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu, toimintamme on SRL:n ohjeiden mukaista.

Asiakkaillamme on oltava vähintään SRL:n Greengard, mutta suosittelemme lämpimästi ratsastusseuramme Siuntion Ratsastajat ry:n jäsenyyttä. Seuramme jäsenenä olet automaattisesti myös SRL:n jäsen ja oikeutettu SRL:n jäsenetuihin, kuten tapaturmavakuutukseen. Vakuutus kattaa mahdolliset hevosten käsittelyssä ja ratsastuksessa sattuneet vahingot.

Ratsastus pyhäpäivinä

Ratsastuksen sattuessa pyhäpäivälle, ryhmät ratsastavat aikaistettuna: (EI VAPPU)

normaalisti klo 17 ratsastavat -> klo 12

normaalisti klo 18 ratsastavat -> klo 13

normaalisti klo 19 ratsastavat -> klo 14

Hevosten hoitaminen ja varustaminen

Hevosia karsinassa hoidettaessa kiinnitetään hevonen riimunnarusta vetosolmulla kiinni. Hevosta ei koskaan saa kiinnittää kuolainrenkaasta, eikä liukuvaan oveen.

Hevosta kuntoon laittaessa laitetaan ensin satula, kun hevonen on vielä kiinni harjauksen jälkeen ja viimeiseksi suitset.

Karsinassa saa olla enintään kaksi ihmistä kerrallaan.

Makupalojen antaminen hevosille ja poneille on täysin kielletty.

Talli on hevosen koti, joten siellä tulee käyttäytyä rauhallisesti.

Turvallisuusasiakirja löytyy satulahuoneesta, kannattaa tutustua.

Ratsastustunnin peruttaminen ja rästitunnit

Ratsastustunti on peruttava viimeistään edellisenä iltana tekstiviestitse Ninalle, ratsastuspäivänäsi peruttua tuntia ei valitettavasti voida korvata = ratsastettu krt. Näin voimme antaa jollekin toiselle halukkaalle mahdollisuuden tulla ratsastamaan, kun tieto tulee ajoissa. Peruuttaessasi ratsastustunnin, tiedustele mahdollisuutta tulla ratsastamaan rästituntisi jonkin toisen ryhmän mukana, niin saamme joustoa toimintaamme. Rästeiksi jääneet tunnit ratsastetaan pois kuluvan kauden aikana sovitun aikataulun mukaisesti.